Jdi na obsah Jdi na menu

Veteráni kraut rockové scény Guru Guru přijedou poprvé do Prahy!

14. 7. 2015

Live: Guru Guru                                                      Special guest: MCH Trio

Datum: 17.10..2015                                                        Místo: Palác Akropolis, Praha

guru_guru_2015.jpgGuru Guru (foto - zdroj: Palác Akropolis)

Guru Guru jsou jedni z prvních pionýrů na německé undergroundové scéně, které se později začalo říkat „kraut rock”.

Vznikli v roce 1968 a záhy se stali součástí muzikantského směru, který dodnes ovlivňuje celosvětovou hudbu. Amon Duul, Faust, Tangerine Dream nebo Can, abychom jmenovali alespoň některé jejich souputníky.

Guru Guru se stali nejen součástí hudební historie, ve které působili jako průkopníci experimentu, elektroniky, zvukových koláží či vůbec nezvyklých písňových struktur, ale také jako jedni z mála zůstali aktivní až do současnosti. Středobodem kapely je jejich zakládající člen, bubeník Mani Neumeier. Přežili všechny hudební trendy a módní styly se svou kompilací avantgardy, jazzu a samozřejmě i rocku. Jejich jméno se stalo synonymem pro inteligentní, nespoutanou hudbu, která překračuje hranice.

Jako kypící vulkán pokračují Gugu Guru v cestě mimo hlavní hudební proudy se svou inspirativní muzikou, letos slaví 45 let od vydání prvního alba s názvem „UFO”. A právě tato německá kapela vystoupí 17. října v pražském Paláci Akropolis.

Jak píše Petr Ferenc v knize Krautrock: „Guru Guru jsou vzácným příkladem legendy, jež se nikdy nevzdala mladické vervy a podvratnosti…” Dodejme také jedno velmi důležité P. S. Poprvé v Čechách!

Koho k takové legendě jako „předkapelu” přidat? Koho jiného než praotce české alternativy, Mikoláše Chadimu s jeho triem. Ano, koncert zahájí jeho MCH Trio, neméně zajímavá muzika, neméně legendární status a v podstatě stejnou dobu na scéně. Prostě večer, na kterém žádný fanda „jiné hudby” nemůže chybět.

Vstupenky:

  • 345,- Kč – v Paláci Akropolis – ke stání – (prodej do: 16.10.2015)
  • 400,- Kč – v Paláci Akropolis – ke stání – (prodej do: 17.10.2015)
  • prodej také v sítích Ticketpro a Eventim

Web: www.palacakropolis.cz