Jdi na obsah Jdi na menu

Videoklip skupiny Crossband přijede pokřtít Martin Zounar!

11. 9. 2020

Live: Crossband                             Hosté:   Sendwitch, Láska

Datum: 12.09.2020                               Místo: Park Pod hradbami, Nymburk

crossband.jpgCrossband (foto - zdroj: facebook.com)

Velkolepé oslavy k patnácti letům kapely Crossband na domácí scéně vypuknou 12. září od 17:00 hodin v nymburském parku Pod hradbami vystoupením písničkáře Lásky a místních oblíbenců Sendwitch. Narozeninový mejdan vyvrcholí nejen koncertem samotných oslavenců, ale i showcase audiovizuální techniky společnosti Cross Audio Production.

„Je neuvěřitelné, jak rychle to uteklo. Rozhodli jsme se oslavit naše patnáctiny tam, kde jsme začínali, s těmi, kteří nás v začátcích i celou kariérou Crossband provázeli. Do Nymburka chceme pozvat všechny naše přátele, kolegy i fanoušky a užít si krásnou oslavu,” uvedl Jarda Kříž, zpěvák kapely.

Dne 14. září pak vypustí do světa nový videoklip k písni „Jak si kdo ustele”, kterou otextoval Xindl X. Na místě ho pokřtí hlavní protagonisté v čele s Martinem Zounarem.

„To, že bychom něco udělali pro čistotu kolem nás, nosím v hlavě už několik let, ale nenapadal mě vhodný text. Nepořádku, hlavně tedy v přírodě, jsem si začal všímat při mých toulkách s batohem na zádech. Člověk nechápe, co jsou někteří lidé schopni vyhodit jen tak. Kdekoli. Když jedete autem, tak to vypadá celkem dobře, ale když zpomalíte a jdete pěšky, tak je to smutné. Není to ale jen u nás. Podobné věci jsem viděl i ve Španělsku, Chorvatsku a na dalších místech. Je to problém i v poměrně vyspělých zemích, o těch méně vyspělých ani nemluvě. Tam ta změna myšlení bude trvat roky. Čím více jsem se o tohle téma zajímal, tím víc jsem začal zjišťovat, že to není jen o odhozeném nepořádku, ale že je to také o nadměrné produkci odpadu, nesmyslných obalech a podobně. A na to vše by měl nový klip upozorňovat,” dodal Jarda Kříž.

Hlavními postavami videa jsou dvě děti, jimž se nelíbí chování jejich rodičů. Ty si zahráli mladí herci Sofie Kokrment a Kristián Toman. Diváci však budou znát hlavně Martina Zounara a Martinu Randovou, kteří ztvárnili jejich rodiče.