Jdi na obsah Jdi na menu

Zasnění Alvvays odehrají svůj první koncert v Praze!

10. 2. 2018

Live: Alvvays                         Support: Spinning Coin

Datum: 04.03.2018                                  Místo: Rock Café, Praha

alvvays.jpgAlvvays (foto - zdroj: GoOut.cz)

Pražský koncert kanadské skupiny Alvvays se pro velký zájem přesouvá z původního Café V lese do klubu Rock Café. Datum 4. března se nemění a všechny doposud zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti.

První deska torontských Alvvays z roku 2014 byla hudebními kritiky označována jako jeden z nejlepších indie debutů posledních deseti let. Loni se Alvvays vrátili se skvělou novinkou „Antisocialites” a vydávají se na turné. V Rock Café se představí 4. března vůbec poprvé pražskému publiku.

Dream popových kapel už tu byly spousty. Ač k tomuto žánru mají Alvvays asi nejblíž, nedá se říct, že by byli typickými dream popovými zástupci. Spíše než vlivy z osmdesátek se nechávají inspirovat těmi šedesátkovými. Na novém albu „Antisocialites” zůstávají věrni zvuku z eponymního debutu a zároveň jej obohacují o dospělý nadhled.

Podíl na tom jistě má i spojení s Johnem Congletonem, který v minulosti spolupracoval na nahrávkách Future Islands, Explosions In The Sky, St. Vincent, Franz Ferdinand a dalších. Zasněnost, chytlavé melodie a zpěv Molly Rankin je výtečně připravený koktejl, který vám prostě musí chutnat.

Roli předskokana zastane britská parta Spinning Coin. Guardian o nich napsal, že je to nefalšované indie od hrncovitých sestřihů až po ušmudlané conversky. V roce 2015 vydali debutové EP na kazetě pod DIY labelem „Winning Sperm Party” a loni v listopadu první desku s názvem „Permo” u nahrávací společnosti Domino. Stihli už také vystupovat před hvězdami jako Teenage Fanclub nebo Real Estate. Zvukem je formace často přirovnávána ke kultovní skupině The Pastels. Vedle jasných vlivů skotské osmdesátkové nezávislé scény však místy slyšíme také vlivy zasněných amerických indie kapel z počátku devadesátých let.

Zbývající lístky na pražský koncert jsou k dispozici na fource.cz, GoOut.cz a v předprodejní síti Ticketpro za 390,- Kč.