Jdi na obsah Jdi na menu

Zpěvačka Karin Ann představila zdařilý singl s názvem she

18. 2. 2024

karin-ann.jpgKarin Ann (foto - zdroj: facebook.com)

Je jí teprve jednadvacet let, přesto si hudbu této umělkyně na Spotify přehrálo více než jedenáct milionů fanoušků. Řeč je o československé zpěvačce Karin Ann, které se úspěšně daří prosazovat na světové alternativně-popové scéně. Interpretka, jež se aktuálně objevila i v širších nominacích na Ceny Anděl v kategorii Videoklip roku, před pár dny zveřejnila píseň „she”.

Odvážná skladba s uhrančivým zvukem zkreslených kytar vypráví o strhujícím objevování krásy, úniku a blaženosti. Naživo ji Karin Ann se svou kapelou poprvé zahrála tento týden na newyorském Fashion Weeku.

Název „she” symbolizuje tajemnou postavu, která se nestará o to, co si myslí ostatní. Na osobní identitě jí záleží více než na názorech okolí. „Můj boj s nespavostí mě dost často vede k psaní během bezesných nocí. Právě v noci, když jsem procházela své poznámky v telefonu, narazila jsem na větu, která mě inspirovala k tvorbě této písně. Většina mých songů je spíše melancholická, ale tentokrát to bylo jinak. Psát veselé skladby je pro mě náročné a ‚she’ mi tak umožnila objevovat nová území,” tvrdí Karin Ann, která v novince fúzuje výrazné kytary s jemnými vokály.

Hlubší význam textu Karin Ann nekomentuje. „Baví mě, když mohu nechat posluchače, aby v mých písních našli myšlenky, které mají pro ně význam, a propojí tak moji hudbu se svým životem,” uzavírá zpěvačka, jejíž tvorba se noří do témat genderové rovnosti, duševního zdraví a lidských práv. Zkoumá vnitřní boje mladých lidí, včetně námětů, jakými jsou mladá láska, toxické vztahy a nejistoty. Dotýká se také svých zkušeností, když jako queer vyrůstala na Slovensku.

Klip k songu „a stranger with my face”, který se probojoval do shortlistu Cen Anděl, vznikal ve spolupráci s americkým režisérským duem Tusk. V hlavních rolích se kromě Karin Ann objevili herci Ashley Moore a Gus Kenworthy. Video získalo řadu ocenění na zahraničních filmových festivalech.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář