Jdi na obsah Jdi na menu

Adam Mišík je v novém vizuálu ve svém vlastním Stínu

25. 2. 2020

adam-misik_2018.jpgAdam Mišík (foto: Eva Neužilová)

Další písní z desky „2.0” zpěváka Adama Mišíka, která dostala vizuální podobu, je skladba „Stín”. Po veleúspěšném klipu k songu „Proud”, na kterém featuje Dorian a má už téměř 2,5 milionu zhlédnutí na YouTube a „Ty se díváš” se Sofianem Medjmedjem a SKiNNY BARBEREM, opět přichází s temným černobílým videem.

„Stín” fanoušky utvrzuje v Adamově textové i hudební vyzrálosti, a skvěle tak zapadá do koncepce alba. O videoklip se postaralo mladé tvůrčí trio Jan Ruttner, Petr Vlček a Jakub Salavec. Za produkcí stojí Lukáš Chromek. Autorem textu je jako u skoro celé desky sám Adam Mišík.

Adamovi trvalo pět let, než se ukotvil ve zvuku a skladbách, do nichž postupně dozrával. Proto jsou na nahrávce „2.0” slyšet nejrůznější vlivy, jež zpěváka provázely. Svou vlastní tvorbu komentuje slovy: „Nikdy mi nešlo o kvantitu, ale o to, abych přišel s něčím, co bude znít trochu odlišně než všechno ostatní. Pokusil jsem se udělat něco jinak a nejít po všem hned prvoplánově. A rozhodně jsem nechtěl, aby deska byla produkčně nějak monotónní, a tak jsem se spojil se všemi producenty, kteří mě kdy zvukově inspirovali.”

Na Adama Mišíka se mohou příznivci těšit na jaře, kdy bude společně se svou kapelou hostem druhé poloviny jarní „Mirai Tour”.