Jdi na obsah Jdi na menu

Adele zveřejnila pilotní singl z chystané nové desky

24. 10. 2015

adele2015.jpgAdele (foto - zdroj: rap-up.com)

Britská zpěvačka a skladatelka Adele oznámila, že 20. listopadu vydá nové album, které ponese název „25” a bude obsahovat jedenáct skladeb. První ochutnávkou je melancholický song „Hello”, jenž produkoval Greg Kurstin a k němuž Adele natočila i krásný videoklip.

„Moje poslední nahrávka byla rozchodovou, a pokud bych měla nějakým způsobem označit tuhle, byla by usmiřovací. Usmiřuji se se ztraceným časem a se vším, co jsem udělala i nikdy neudělala. Mít 25 pro mě bylo zlomovým momentem, fackou uprostřed mých dvaceti. Balancování na hraně být starým adolescentem a zcela opeřeným dospělým,” vysvětluje zpěvačka.

Píseň navazuje na její dosavadní tvorbu, která byla plná emocí a smutku. Video, natočené prostřednictvím nejmodernější technologie IMAX (použita v hudebním videu byla vůbec poprvé) v kanadském Montrealu, jen podtrhuje atmosféru skladby, plné slzí, deště, větru a podzimních plískanic. Režisér Xavier Dolan v něm nechává rozehrát příběh pokusu navázat ztracený kontakt se starým přítelem, kterého si zahrála hvězda nové verze kdysi i u nás velmi populárního seriálu „Beverly Hills 90210” Tristan Wilds. Klip je díky tomu všemu skutečným minifilmem.

Dá se očekávat, že fanoušci Adele nebudou zklamáni. Její hlas je grandiózní, song má bezchybně vystavěnou gradaci a klip jeho vyznění nádherně podtrhuje.

Text - zdroj: musicserver.cz/Milan Menčík