Jdi na obsah Jdi na menu

Adele zveřejnila povedené video k nostalgické baladě Easy On Me

16. 10. 2021

adele2015.jpgAdele (foto - zdroj: rollingstone.com)

Éra nového alba „30” teprve nastane, už nyní se však ukazuje, že výjimečnou pozici Adele v hudebním průmyslu neohrozila ani šestiletá tvůrčí pauza od předešlé nahrávky „25”. Prvnímu singlu „Easy On Me” stačilo jen několik hodin na to, aby si podmanil světové digitální žebříčky. Videoklip k písni zase v mžiku nasbíral desítky milionů youtubových přehrání.

Britská diva v tomto případě znovu vsadila na osvědčený model, který snad ani nemůže zklamat. Její typická klavírní balada produkovaná Gregem Kurstinem překypuje nostalgií, smutkem a odloučením a korunují ji zpěvaččiny oduševnělé vokály. „Nemůžeš popřít, jak moc jsem se snažila, změnila jsem to, kým jsem, abych vás dva upřednostnila, ale teď se vzdávám,” vyznává se Adele. Dává tím za pravdu svým dřívějším slovům o tom, že půjde o rozvodovou desku a také že se v textech často obrací ke svému dnes již devítiletému synovi.

Klip, v němž převažují černobílé záběry, natáčel kanadský režisér Xavier Dolan, který měl na svědomí i vizuál k hitu „Hello”. Není jistě náhodou, že společně s interpretkou zavítali do stejného domu jako v roce 2015.

Text - zdroj: musicserver.cz/Josef Martínek