Jdi na obsah Jdi na menu

Aimee Mann se vrací s ponurým klipem k písni Suicide Is Murder

24. 8. 2021

aimee-mann.jpgAimee Mann (foto - zdroj: facebook.com)

Americká písničkářka Aimee Mann si po úspěšné a nesmírně zdařilé desce „Mental Illness” z roku 2017 dala na nějaký čas pauzu. Na dobré prodeje zmíněné nahrávky a zejména mnohá ocenění včetně ceny Grammy bude těžké navázat. Pokusí se o to prostřednictvím desátého řadového alba s názvem „Queens Of The Summer Hotel”, které vyjde 5. listopadu.

Zatímco minulá kolekce byla spíš radostnou oslavou psychických, psychologických a povahových - řekněme - odchylek, nová píseň „Suicide Is Murder” se nese na vyloženě vážné notě. Ostatně celá deska má zkoumat ne zrovna radostná témata deprese a sebepoškozování.

Aimee Mann začala psát hudbu pro novou studiovou nahrávku už v roce 2018, když byla požádána, aby složila skladby pro jevištní adaptaci monografie Susanna Kaysen „Girl, Interrupted” (u nás vyšla pod názvem „Narušení” u nakladatelství Portál v roce 2019). Tyto songy se tak stanou páteří očekávaného alba.

Závažnost sdělení singlu „Suicide Is Murder” podtrhuje lehce pochmurná pianová linka i klip se skvělým hereckým výkonem Jamese Urbaniaka. Znovu jde o intenzivní poslech, který láká na jednu z vrcholných hudebních událostí letošního podzimu.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Hricko