Jdi na obsah Jdi na menu

Alice Cooper se ve videu k nové skladbě vrací do rodného Detroitu

10. 2. 2021

003---alice-cooper.jpgAlice Cooper (foto: Angelika Špicarová)

Alice Cooper vydá 26. února novou desku „Detroit Stories”, jejímž prostřednictvím vzdá hold svému rodnému Detroitu. Jeho kulisy využívá také v čerstvém videoklipu k singlu „Social Debris”, kde se jeho tvář promítá na staré cihlové zdi budov, dýchajících zašlou slávou průmyslového města.

Zvukově se jedná o klasický rock s typickou pompou a důrazem na melodii. Jde tak o pomyslný návrat k muzikantovu rukopisu z raných let.

Aby zachytil skutečného ducha Detroitu, pozval si Alice Cooper na nahrávání (vedle svého dvorního producenta Boba Ezrina) několik místních ikonických hudebníků. Nechybí tak Wayne Kramer (kytarista MC5), Johnny Badanjek (bubeník Detroit Wheels) nebo Paul Randolph (legendární detroitský jazzový a soulový basista). Asi netřeba dodávat, že samotný natáčecí proces probíhal v tamním Rustbelt Studiu.

Novinka tak navazuje na coverové EP „Breadcrumbs” z roku 2019, které se rovněž tematicky dotýkalo Cooperova milovaného města motorů. Poslední plnohodnotné album „Paranormal” vyšlo v roce 2017.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Hricko