Jdi na obsah Jdi na menu

Alicia Keys zpívá v nové klavírní baladě o policejní brutalitě

2. 7. 2020

alicia-keys.jpgAlicia Keys (foto - zdroj: livenation.cz)

Alicia Keys sice zatím neoznámila náhradní termín vydání svého alba „A.L.I.C.I.A.” ani nová data koncertního turné, které má zavítat i k nám, přesto o sobě v poslední době dává pravidelně vědět.

Singl „Underdog”, s nímž jí autorsky vypomohl Ed Sheeran, patří už několik týdnů k deseti nejhranějším písním v našich rádiích, dalším kouskem „Good Job” zpěvačka oslavovala hrdiny všedního dne. A novinka „Perfect Way To Die“ je jejím příspěvkem k tématu policejní brutality v USA.

„Samozřejmě neexistuje žádný perfektní způsob, jak zemřít. Ta fráze dokonce ani nedává smysl, ale právě to dělá ten název tak silným, protože až příliš mnoho lidí zemřelo nespravedlivě,” líčí majitelka patnácti cen Grammy.

Ve skladbě, kterou napsala z perspektivy matky, jež ztratila syna, nehledejte žádné složitosti. Jde o klasickou klavírní baladu. Alicia Keys už nejednou dokázala, že v této poloze je nesmírně silná, a platí to i tentokrát. Podmanivá melodie, srdceryvný projev a jiskra v jejím hlase jsou zbraně, které nikdy neselžou.

Oficiální video je záznamem vystoupení z letošních BET Awards. Tentokrát byla jednotlivá čísla natočena v exteriérech, takže zpěvaččino umění za pianem můžete obdivovat v kulisách prázdných ulic města. A songu taková komorní prezentace bohatě stačí.

Možná vůbec nejsympatičtější na novince je fakt, že v posledních týdnech hojně diskutované téma v ní není zpracováno přespříliš urputně.

Text - zdroj: musicserver.cz/Josef Martínek