Jdi na obsah Jdi na menu

Alison Goldfrapp to zkouší sólově, přichází s písní Digging Deeper

29. 1. 2023

alison-goldfrapp.jpgAlison Goldfrapp (foto: Mat Maitland/BMG)

Nového materiálu z dílny Goldfrapp se asi jen tak nedočkáme, plány viditelnější polovičky tohoto dua totiž nabraly trochu jiný směr. Alison Goldfrapp chystá svou sólovou desku. Detaily zatím nejsou známé, první návnadou je ale chytlavý track „Digging Deeper”, na němž spolupracovala s německou dvojicí Claptone.

Přípravou bylo hostování na trojdílném projektu Röyksopp „Profound Mysteries”, na který přispěla skladbami „Impossible” a „The Night”. Čerstvý song však slibuje, že by ve finále mohlo jít o unikátní kolekci kooperací napříč žánry elektronické scény. V této písni mají kromě Alison Goldfrapp a Claptone prsty James Greenwood (aka Ghost Culture) a Richard X.

Skladba vychází z housových spodků zabalených do diskotékového pozlátka, s nímž její domovský projekt koketoval už na řadovém albu „Head First”. Výsledek je takovou lehce zasněnou fantazií na jakémsi ostrově a posluchače okouzlí nejen vokálním umem hlavní aktérky.

Poslední položkou v diskografii Goldfrapp je přes pět let stará nahrávka „Silver Eye”. Alison Goldfrapp a Will Gregory však shodně říkají, že to není jejich konečný počin. Na další společné dobrodružství zatím ovšem nedozrál čas. Alison to tak zkouší vlastní cestou a „Digging Deeper” je povedený start.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář