Jdi na obsah Jdi na menu

Americká kapela Deftones avizuje novou desku skladbou Ohms

7. 9. 2020

deftones.jpgDeftones (foto - zdroj: inmusicfestival.com)

Nové album Deftones patří k nejočekávanějším letošním deskám. Následovník čtyři roky starého „Gore” vyjde 25. září a ponese název „Ohms”. Definitivní potvrzení emise deváté řadové nahrávky skupina z kalifornského Sacramenta doprovodila stejnojmenným songem, který bude desetipoložkový tracklist uzavírat.

K písni vznikl také klip. Režíroval jej Rafatoon a jsou to vizuálně opulentní hody. Hutnou, valivou, ale melodickou skladbu s nosnými kytarovými party (Stephen Carpenter poprvé hraje na devítistrunnou kytaru) doprovází kombinace klasicky pojatého videa v duchu kapela hrající ve studiu (záběry jsou stroze černobílé) s propracovanými dystopickými obrazy. Místy jsou scény až surreálné - žena s dlouhými splývavými šaty na schodech vedoucích do prázdna, industriální prostory, města s visícími auty ve vzduchu, obří ruce vynořující se ze skal. Jde zkrátka o enormně působivý zážitek.

O produkci nového počinu se postaral Terry Date, který formaci produkoval první čtyři desky, včetně oceňované „White Pony” z roku 2000. S tímto albem se pojí i jméno autora přebalu, výtvarníka Franka Maddockse.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek