Jdi na obsah Jdi na menu

Americká kapela Pixies zveřejnila úderný song Dregs Of The Wine

12. 9. 2022

pixies.jpgPixies (foto: Tom Oxley)

Pixies se s fanoušky podělili o výbušnou skladbu „Dregs Of The Wine”. Novinka se objeví na nadcházejícím albu „Doggerel”, které vyjde 30. září. Následovníka nahrávky „Beneath The Eyrie” z roku 2019 kapela ohlašuje koncertní šňůrou, s níž se před nedávnem zastavila i v Praze.

„Dregs Of The Wine” nabízí silný, úderný kus písničkářství, poháněný vpřed řezavými kytarami a epickými akordy, které svou pompézností připomínají Petea Townshenda z The Who. Poprvé se na songu podílel také kytarista Joey Santiago.

„Život v Los Angeles v devadesátých letech s mojí tehdejší ženou, poflakování se s Joeym a jeho bývalou manželkou, spousta výletů do Las Vegas, hodně pití, trochu drog, opravdu dobré časy,” komentuje čerstvý singl Black Francis.

„Myslím, že jsem byl tak trochu ve stavu zombie, prostě jsem si hrál. Potom jsem kytaru odložil a řekl si: ‚No, to byla, kurva, ztráta času, co jsem to za sráče?’ A moje přítelkyně mě, aniž bych to věděl, natáčela. Přehrála mi to a já na to: ‚Kurva! Počkej chvilku! Tohle je dobrý!’” dodává ke vzniku písně Joey Santiago.

Pokud bude znít celá deska stejně jako tahle skladba, pak se mají příznivci Pixies na co těšit.

Text - zdroj: musicserver.cz/Karena Spacek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář