Jdi na obsah Jdi na menu

Amon Amarth propagují novou desku skladbou Raven's Flight

28. 3. 2019

amon-amarth.jpgAmon Amarth (foto - zdroj: facebook.com)

Švédská skupina Amon Amarth naplánovala na 3. května vydání jedenáctého studiového alba. Na „The Berserker” bude k poslechu dvanáct hymnických songů v tom nejlepším duchu těchto metalových Vikingů.

Formaci Amon Amarth jsou vlastní epický patos oslavující severské válečníky, étos fantastických příběhů i záliba v hrdinských skutcích. Novinka nebude jiná, jak ostatně napovídá i první uvolněná skladba „Raven's Flight”. Ta si klade jednoduchou otázku. Vymizeli berserkerové, bojovníci proslulí svou zuřivostí, nebo v jiné podobě stále chodí mezi námi?

Ve videoklipu sledujeme kapelu na zvukové zkoušce v zapadlém klubu. Tyto scény jsou prostříhávány s historickými bitevními sekvencemi, v nichž se nejde pro stříkající krev a létající usekané údy daleko. Na odpověď na výše uvedenou otázku taky dojde. Zároveň však skupina nepředvádí nic nového, a co je horší, nedosahuje ani svých vlastních, byť poměrně vysoko nastavených kvalit, zejména jedenáct let starého vrcholu „Twilight of the Thunder God”.

Závěrem připomeňme, že švédští harcovníci Amon Amarth se letos objeví v roli jedné z velkých hvězd plzeňského Metalfestu.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek