Jdi na obsah Jdi na menu

Aneta Langerová představila videoklip k povedené písni Dvě slunce

14. 11. 2020

aneta-langerova-2016.jpgAneta Langerová (foto: Olga Špátová)

Do vydání páté studiové desky Anety Langerové zbývá už jen pár dnů. Nahrávka „Dvě slunce” vyjde 26. listopadu, kdy zpěvačka zároveň oslaví třicáté čtvrté narozeniny. Obsah novinky po zveřejnění prvního singlu s videoklipem „Bílý Den” poodhaluje Aneta dalším snímkem, tentokrát k titulní skladbě, která bude celé album otevírat.

Po hudební stránce nepřináší „Dvě slunce” žádné velké překvapení. Dílo osvědčeného autorského dua Aneta Langerová a Jakub Zitko je z kategorie příjemného melodického pop rocku s folkovými názvuky, který se tak osvědčil na přelomové desce „Na Radosti”. Je evidentní, že novinka na ni bude navazovat, což je dobře, protože zmiňované album představuje jeden z nejlepších počinů českého mainstreamu posledních let. Příjemným ozvláštněním bude hostování jazzového kytaristy Jiřího Šimka.

Fanoušci při sledování prvních záběrů aktuálního klipu možná zpozorní. Jeho dějiště i některé scény totiž prakticky kopírují vizuál písně „Bílý Den”. Je možné, že herečka Anna Fialová představuje dceru protagonisty předchozího videa Miloslava Mejzlíka. Můžeme pozorovat její ranní rituály a porovnávat, kolik jich zdědila po otci.

„Natočili jsme dva klipy na jednom místě, sledujeme obyčejné denní situace. Místa, ve kterých žijeme, se nemění, jsou to útočiště i úkryty. Ve svém prostoru jsme uvnitř sebe. To, co jsme v něm, jsme snad my. Teď jenom najít odvahu vyjít ven,” vysvětluje svůj záměr režisér obou snímků Zdeněk Suchý.

Text - zdroj: musicserver.cz/Petr Šrajer