Jdi na obsah Jdi na menu

Apocalyptica má v nové skladbě Geezera Butlera z Black Sabbath

24. 3. 2022

009---apocalyptica.jpgApocalyptica (foto: Angelika Špicarová)

Finské cellové kvarteto Apocalyptica znovu spolupracuje s těmi největšími jmény rockové hudby. V novém singlu „I’ll Get Through It” zpívá Franky Perez a na baskytaru hostuje Geezer Butler z kapely Black Sabbath.

Skladbu napsala oceňovaná americká skladatelka Diane Warren, která pro Apocalypticu již dříve složila píseň „Not Strong Enough” z desky „7th Symphony”.

„Franky a já jsme byli na návštěvě ve studiu naší přítelkyně Diane. Zahrála nám tuto skladbu a říkala, že by se skvěle hodila pro Frankieho hlas. Tak ji hned na místě zkusil zazpívat. Všichni jsme byli nadšení. Franky pak navrhl, ať se song pošle Apocalyptice. A ti si ho také hned zamilovali,” říká o vzniku singlu i výjimečné spolupráce Geezer Butler.

„I’ll Get Through It” je první kolaborací mezi Franky Perezem a finskou formací od alba „Shadowmaker”, které spatřilo světlo světa v roce 2015. Tam vokalista nazpíval většinu písní. Se skupinou Apocalyptica následně odjel na turné. Z opětovného navázání spojení má radost rovněž cellista Perttu Kivilaakso: „Jsme naprosto nadšení, že zase můžeme dělat s naším skvělým a talentovaným kamarádem Franky Perezem. Od předchozí spolupráce na desce ‚Shadowmaker’ a následné koncertní šňůry uběhl už nějaký čas, takže se teď těšíme, až nás doplní na dubnovém turné po Spojených státech.”

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz