Jdi na obsah Jdi na menu

Archiv Michaela Hutchence ze skupiny INXS vydal ještě dvě skladby

26. 4. 2024

michael-hutchence.jpgMichael Hutchence (foto - zdroj: Boss Sonics)

Letos v listopadu uběhne už sedmadvacet let od smrti Michaela Hutchence, frontmana australské kapely INXS. A i když by se to mohlo zdát nemožné, archiv zpěváka vydal ještě dvě dosud nezveřejněné písně.

Jak už to tak bývá, obě nahrávky v nedokončených verzích kolují různě po internetu, až nyní ale vyjdou v definitivní podobě. Zatímco na skladbu „Save My Life” si ještě budeme muset počkat, „One Way” si už poslechnout můžeme. A rozhodně se nejedná o žádný výškrabek, ale o šťavnatou pecku se silným Hutchencovým zpěvem.

O dokončení a vydání obou songů na desetipalcovém vinylu (stane se tak 10. května) se postaral Danny Saber ze skupiny Black Grape, který s Michaelem Hutchencem pracoval na jeho debutovém sólovém albu. To se sice na trhu objevilo dva roky po jeho smrti, Danny Saber ale výše zmíněné písničky zfinalizoval a ke zveřejnění připravil až nyní.

„Jedním ze základních důvodů pro uvolnění této hudby je dát fanouškům příležitost slyšet Michaelův hlas v něčem novém, co nabízí pohled na to, co mohlo být, a následně probudit miliony lidí, kteří na něj možná jednoduše zapomněli,” okomentoval dvojici skladeb Danny Saber. „Chci se o tento pohled podělit, protože cítím, že Michaelův příběh má spoustu významů a hodnot na mnoha úrovních. A doufejme, že se nám podaří přesunout pozornost na to, jak žil, a ne na to, jak zemřel.”

Text - zdroj: musicserver.cz/Honza Balušek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář