Jdi na obsah Jdi na menu

B-Side Band si do adventní písně pozvali kytaristu zpěváka Seala

22. 12. 2022

b-side_band.jpgB-Side Band (foto: Tino Kratochvil)

O čtvrté adventní neděli B-Side Band vypustili do světa skladbu „Sníh”, která láká na album, jehož vydání je naplánované na podzim příštího roku. Bude první autorskou nahrávkou brněnského big bandu, na níž se nebude podílet zpěvák Vojtěch Dyk.

Jako první do strun hrábne v zasněženém Londýně Sealův kytarista Gus Isidore, poté se kamera přesune do brněnského klubu, kde obklopen B-Side Bandem zpívá příjemně plynoucí song Jiří Kalousek. Novinka je první vlaštovkou éry, v níž by bandleader Josef Buchta rád zaostřil na talenty jednotlivých členů skupiny. Plánuje vydat každý měsíc jednu píseň. Tu první, „Sníh”, složil baskytarista Tomáš Vunderle Koudelka a její text napsal perkusista Petr Rybíz Toman.

„Je to pro nás nová etapa, období nových výzev. V kapele se to jen hemží aranžéry, textaři a skladateli, o vynikajících zpěvácích nemluvě. Chtěli jsme udělat čistě B-Side Band desku, vše z vlastních zdrojů, tak říkajíc. Postupně ukážeme talenty z našich řad, každého člena s jeho umem považuji za nádherný unikát, jakým bývá i každá sněhová vločka,” popisuje bandleader a trumpetista Josef Buchta plány do budoucna.

Britský hudebník Gus Isidore, host skladby „Sníh”, je dlouholetý přítel Tomáše Koudelky, který ho seznámil s kapelou. Svůj part natočil při jedné z návštěv Brna ve studiu Petra Vavříka z Buty. Bandleader B-Side Bandu připomíná, že díky festivalu Groove Brno, který pořádá, má skupina na spolupráce se zahraničními hvězdami různých žánrů štěstí.

Text - zdroj: headliner.cz/Šárka Hellerová

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář