Jdi na obsah Jdi na menu

Barbora Poláková prošla očistou ve skvělém videu k písni Sami dva

6. 2. 2019

barbora-polakova_2018.jpgBarbora Poláková (foto: Petr Kurečka)

Zpěvačka a herečka Barbora Poláková je momentálně nominována na tři hudební Ceny Anděl (v kategoriích Sólová interpretka roku, Album roku a Videoklip roku) a po klipech k písním „2-8-5”, „Po válce” a „Vono” přichází s dalším vizuálem. Tentokrát si z desky „ZE.MĚ” vybrala tu nejpomalejší skladbu s názvem „Sami dva”.

„Sami dva je song o naději, o samotě, o svobodě, o smutku i o síle a bylo docela těžké vyvážit správnou míru patosu, která k takové písni se smyčcovým orchestrem patří. Snažit se shazovat tu pravou míru by vedlo špatným směrem, ale podporovat ji by zase mohlo zároveň vyznít přes míru,” vysvětluje Barbora Poláková a přiznává, že videoklip se vlastně točil nadvakrát: „Nejdřív jsme loni na konci roku natočili první verzi ve studiu, ale pořád jsem cítila, že to není to pravé, a i když jsme do toho dali spoustu energie, nechtěla jsem pustit něco, s čím bych nebyla spokojená. Když jsem pak v lednu odjela na hory, najednou mi došlo, že tam je to ono....” A to ono můžete vnímat třeba ve chvíli, kdy si kvůli obrazu očištění neváhala lehnout do sněhu jen v tílku a kalhotkách.

Režie se ujala sama interpretka s Jiřím Zemanem, kamery se chopil Tomáš Moravec. A výsledek opět překvapuje. Je něčím jiný, přitom velmi svůj, i když s podobnou myšlenkou jako u videa ke skladbě „Po válce”. Kvalita snímku je odrazem Bářiny kreativity a potvrzením rčení, že v jednoduchosti je síla. Došlo k ideálnímu propojení vizuálu s hudbou, do kterého se vměstnala hromada emocí zároveň. Až z té syrovosti a smutku naskakuje husí kůže.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková