Jdi na obsah Jdi na menu

Bastille vykročili do budoucnosti klipem k singlu No Bad Days

22. 10. 2021

006---bastille.jpgBastille (foto: Angelika Špicarová)

Čtvrtou řadovou desku britské skupiny Bastille nazvanou „Give Me The Future” uvádí futuristické video k písni „No Bad Days”. Nové album doputuje do obchodů a na streamovací platformy 4. února 2022 a přinese třináct skladeb.

„Give Me The Future” bude ambiciózní nahrávka, na které by Bastille rádi složili poctu moderní době, průlomům ve vědě a dalším objevům. Zároveň se prý pokusí nastínit, co všechno by mohlo v následujících letech a dekádách přijít. Budou reflektovat nové technologie, ale také temnější stránky času stráveného v online realitě, dotknou se i dystopických úvah. Hudebně by měli nabídnout to, na co jsme zvyklí, tedy tanečnější komplet v elektronickém duchu.

Zmíněnému konceptu jde rovněž vstříc doprovodný klip k tracku „No Bad Days”. Režie se ujal sám zpěvák Dan Smith za pomoci týmu Trash Factory. Obrazově se dostáváme do výzkumné laboratoře plné přístrojů, kde Smith vystupuje coby badatel, který chce svou robotickou milenku připravit na nástrahy života. Experiment se mu však vymkne z rukou a dojde k fatální chybě. Výsledkem je určitá variace na Frankensteina anebo snímek „Zpátky do budoucnosti”.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek