Jdi na obsah Jdi na menu

Behemoth zveřejnili povedený videoklip k songu Off To War!

21. 6. 2022

behemoth.jpgBehemoth (foto - zdroj: spark-rockmagazine.cz)

Těžko mohlo zůstat jen u jednoho videa a Behemoth tak aktuálně přicházejí s dalším klipem z očekávané desky „Opvs Contra Natvram”, která spatří světlo světa 16. září. Po rozvážnějším prvním singlu „Ov My Herculean Exile” tentokrát padla volba na bojovnou skladbu „Off To War!”.

Podle frontmana polské kapely Nergala se jedná o „jednu z jeho nejoblíbenějších písní na albu”. „Ov My Herculean Exile” byla svým pojetím spíše výhružná, novinka se nese v podstatně svižnějším duchu. Kupředu ji táhne téměř punkový beat a výrazný kytarový riff. Je tady několik zvratů, zpomalení a pak i přechod do ještě ostřejšího extrémně metalového tempa, které tvoří podklad frenetickému sólu. A mezi tím vším se vznáší zvláštně neměnné zvukové plochy, jež zahušťují atmosféru.

Doprovodný videoklip představuje prapodivný černobílý svět na hraně noční můry, kterým putuje dívka v kápi a s páskou přes oči. Lesem, kolem monster, horami i ohněm neomylně kráčí až tam, kde čekají tři postavy, členové Behemoth. Co však znamená symbolický konec v plamenech, zůstává poněkud nejasné.