Jdi na obsah Jdi na menu

Belgičtí Hooverphonic natočili k nové skladbě hned dva klipy

23. 9. 2022

022---hooverphonic-with-orchestra.jpgHooverphonic (foto: Angelika Špicarová)

Na poslední desku od Hooverphonic ještě nestihlo usednout dostatek prachu a věci budoucí již klepou na pomyslné dveře. Loňská nahrávka „Hidden Stories” byla spojena především s návratem Geike Arnaert. Zdá se, že společná chemie opět zafungovala, a tak tu máme píseň „Mysterious”, jež je předzvěstí chystaného alba.

Novinka mnohé překvapí, neboť je zvukovým návratem k elektronickým začátkům Hooverphonic. Prozatím nepojmenovaná studiová deska bude prý silně inspirována elektronikou devadesátých let a autory, mezi nimiž nechybějí jména jako William Orbit, Madonna, Todd Terry, Nas, Massive Attack nebo třeba Moloko. Sami hudebníci si ze sebe drobet utahují. Tvrdí, že občas jejich tracky nepotřebují víc než smyčce, beat a jemné vokály Geike. Text „Mysterious” je lehce temný a zároveň poetický, vypráví o strachu, nechybí však ani pocit určité naděje.

026---hooverphonic-with-orchestra.jpgHooverphonic (foto: Angelika Špicarová)

A aby toho nebylo málo, doplňuje skladbu hned dvojice videoklipů. První z nich je klasické, minimalistické video, v němž se celé dění odehrává v ruchu velkoměsta okolo osamocené Geike. Druhý snímek je doplněn o sekvence z minisérie „Love Me”, v jejímž belgickém traileru slouží „Mysterious” jako ústřední melodie. V seriálu si zahrál i Hugo Weaving alias obávaný agent Smith z filmového hitu „Matrix”. Některé záběry tak budou fanouškům tohoto světa trochu povědomé.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář