Jdi na obsah Jdi na menu

Beth Hart natočila video ke skvělé písni Bad Woman Blues

2. 9. 2019

beth-hart_2018.jpgBeth Hart (foto: Angelika Špicarová)

Beth Hart se letos vrátí do Prahy se zbrusu novým studiovým albem. Jmenuje se „War In My Mind” a vyjde 27. září. V současnosti na něj hudebnice upozorňuje videoklipem k songu „Bad Woman Blues”.

Po třech letech od vydání „Fire On The Floor” přichází v září zpěvačka s již třináctou nahrávkou „War In My Mind”. O dva měsíce později zahájí evropské turné, jehož sedmou zastávkou se stane 6. prosince pražské Forum Karlín.

První zveřejněnou písní z desky byla stejnojmenná skladba „War In My Mind”, k níž vzniklo křehké lyric video plné kontrastů a obrazů rozpolcené mysli, která se sváří sama se sebou. Nyní Beth Hart představuje klasický klip k písni „Bad Woman Blues”.

Beth Hart se snaží být tak opravdová, jak jen to jde, a daří se jí to. V době nablýskané produkce, kdy hudebníci přelešťují songy, všemožně vylepšují zjev, retušují fotografie, popírají věk a pálí svá nejtemnější tajemství, je Beth umělkyně, která před vás vyloží všechny karty. Na novém albu je „dokonale upřímná, neskrývaně přiznává svoje vzestupy a pády a ze svých vnitřních démonů vykřesává zlato”, píše se v tiskovém prohlášení.

„Více než na jakékoliv desce předtím jsem v písničkách k sobě mnohem otevřenější,” vysvětluje Beth Hart. „Ušla jsem si pořádnou léčivou štreku a teď už jsem s tou svou temnotou, divnostmi a vším tím, za co se stydím, v pohodě. Stejně jako se vším, co mi dělá dobře.”

Pohlcující zvuk alba „War In My Mind” je živý a barevný, každá skladba je oslavou producentského umu Roba Cavalla. „Myslím, že jedním z největších Robových darů je to, že naprosto ponechává umělcům jejich vizi. Ani jednou se při nahrávání nestalo nic, co by mě zklamalo,” nechala se slyšet zpěvačka.

Pětadvacetiletá hudební kariéra Beth Hart nás naučila nic nevyloučit, pokud to je opravdové. Na nahrávce „War In My Mind” autorka obnažuje svou duši, ukazuje doslova vše a nikomu se za to neomlouvá.