Jdi na obsah Jdi na menu

Biffy Clyro ohlašují nové album povedeným singlem Instant History

24. 2. 2020

018---biffy-clyro.jpgBiffy Clyro (foto: Angelika Špicarová)

Biffy Clyro patří dlouhodobě mezi vyhledávané a uznávané koncertní kapely. Jejich živelná energie spojená s melodickými refrény láká fanoušky po celém světě. Na deskách formace často ukazuje i svou druhou tvář - klidnější a zvukově čistší.

Podobně tomu nejspíš bude rovněž na chystané studiové nahrávce, která by měla na pulty obchodů dorazit během tohoto roku. Prvním lákadlem na ni je píseň „Instant History”.

Již v minulosti se zpěvák Simon Neil zmínil, že desky jeho skupiny lze řadit do trilogií podle výsledného zvuku. Dalo se tedy očekávat, že chystané album naváže na „Ellipsis” (opět došlo na spolupráci s Richem Costeyem) nebo že bude vycházet z loňského soundtracku „Balance, Not Symmetry”.

První singl „Instant History” v sobě opět nese specifické prvky tvorby Biffy Clyro - melodičnost, silný refrén, trojhlas. Klasické riffy, zdobící většinu skladeb, ovšem tentokrát chybí. Nově dominují klávesy a syntezátory, a song tak lze charakterizovat jako doposud nejpopovější počin v pětadvacetileté historii skotské formace.

V textu se Simon Neil zaměřil na změny. Dle něj se musíme snažit smířit s tím, že se vše neustále mění, zároveň bychom si však vždy měli stát za tím, v co věříme, a neměli bychom podléhat vlně jiných názorů. Videoklip v režii dvojice Sophia + Robert nabízí plno barev i podivností. Kromě do půl těla svlečeného frontmana se v něm objevují i bratři Johnstonovi a dívka zdobená koňským ocasem či oblečená v krinolíně.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Kocáb