Jdi na obsah Jdi na menu

Biffy Clyro představili povedenou skladbu Unknown Male 01

8. 9. 2021

018---biffy-clyro.jpgBiffy Clyro (foto: Angelika Špicarová)

Biffy Clyro odtajnili první informace o desáté řadové desce, jež bude přímo spjatá s loňským počinem „A Celebration Of Endings”. Album vyjde již 22. října. Dílo, které je přímou reakcí na svého předchůdce, ponese název „The Myth Of The Happily Ever After”. Kapela nyní zveřejnila pilotní singl „Unknown Male 01”.

„Tahle deska je skutečná cesta, střet všech myšlenek a emocí, kterými jsme během posledních osmnácti měsíců prošli,” prozradil k novince frontman Simon Neil. „V ‚A Celebration Of Endings’ byla skutečná síla, ale s touhle nahrávkou přijímáme zranitelnost této překroucené éry v našich životech. A proto je i název pravým opakem. Zamýšlíme se nad tím, zda si tyhle příběhy vytváříme ve své mysli pro svůj vlastní klid, když nikdo z nás neví, co nás na konci dne čeká,” doplnil dvaačtyřicetiletý rodák ze skotského Irvine.

Šestiminutová skladba „Unknown Male 01” se zabývá především tématem ztráty těch nejbližších. Pomalu se rozvíjející píseň začíná s jednoduchou instrumentací a prim hraje Neilův emotivní vokál. Podobně se nese celá první polovina, kdy namísto klasických riffů song dozdobují varhany. Typický zvuk posledních nahrávek se však dostaví. Kytarová smršť, syrová energie a vokály plné neštěstí, až zoufalství, tu opět fungují.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Kocáb