Jdi na obsah Jdi na menu

Biffy Clyro se pro nový videoklip nechali naanimovat

18. 6. 2020

018---biffy-clyro.jpgBiffy Clyro (foto: Angelika Špicarová)

S blížícím se létem se pomalu schyluje k již jednou posunutému vydání devátého studiového alba skotské kapely Biffy Clyro. Kolekce „A Celebration Of Endings” by se k fanouškům měla dostat 14. srpna.

V jakém duchu se ponese, již nastínily singly „Instant History” a „End Of”. Nyní skupina připravila videoklip ke třetí vypuštěné skladbě. Nejde však o úplnou novinku, jelikož byla součástí festivalových setlistů během minulého roku. Řeč je o hitovce „Tiny Indoor Fireworks”.

Biffy Clyro před pár lety výrazně odbočili od syrového kytarového zvuku a v jejich hudbě začala pozvolna převládat popová melodičnost s neuvěřitelně chytlavými refrény. Do této kategorie spadá také singl, na jehož klipu se kromě frontmana Simona Neila a bratrů Johnstonových podílely také jejich manželky. Energická a pozitivní atmosféra tvoří základ a díky jednoduchosti melodie se refrén rychle zaryje pod kůži a je těžké jej dostat z hlavy.

Zatímco píseň samotná nikoho nepřekvapí a časem pravděpodobně zůstane pouhou položkou v bohaté diskografii, bavit rozhodně může zmíněné video, o které se postaral režisér Oscar Sansom ve spolupráci s animátory ze skupiny 2D Workshop. Formace z Kilmarnocku se během natáčení dost vyřádila a díky velmi povedeným animacím také pravděpodobně pořádně pobavila. Výsledek, stylizovaný do barev obalu chystané desky, je zdařilý, přestože trojice nemohla být pohromadě.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Kocáb