Jdi na obsah Jdi na menu

Billie Eilish láká na nové album skvělou písní Wish You Were Gay

9. 3. 2019

billie-eilish.jpgBillie Eilish (foto - zdroj: billieeilish.com)

Billie Eilish vydává 29. března debutovou desku „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?” a to čekání je nesmírně napínavé. Stane se zpěvačka z hlediska obrovské popularity skutečně novou Nirvanou, jak předvídá Dave Grohl? Nebo se na ni rychle zapomene a její sláva poputuje přímo do skartovačky?

Podle dosavadních singlů to vypadá spíše na tu první možnost. O „When The Party's Over”, „You Should See Me In A Crown” a hlavně „Bury A Friend” se stylovým vizuálem se vůbec nedá říct, že by to byly špatné ochutnávky z alba.

Nyní nás Billie Eilish obohatila o audio nové skladby s názvem „Wish You Were Gay”. Po několika letech od Katy Perry a jejího „Ur So Gay” tu tak opět máme téma zamilovanosti do mužů, o kterých nelze s jistotou říci, jaké mají vztahové preference. Dříve námět velmi kontroverzní, dnes poměrně běžný. Billie v songu popisuje, jak se jí líbí jeden kluk, ale on o ni zájem nejeví a odmítá ji. Zpěvačku to zasáhne, a tak si posteskne, že by to bývala nesla mnohem lépe, kdyby onen dotyčný byl gay. Protože by si to odmítnutí aspoň nebrala tak osobně.

Celá tahle historka je podána ve velmi pozvolném, jemném a nerušivém kabátku. Mladá interpretka tu opět nezvykle pracuje s vokálními melodiemi a skvěle frázuje. Christina Aguilera nebo Ariana Grande jí své grandiózní hlasivky nepůjčily, ale to vůbec nevadí. Billie Eilish plně využívá to, co má, a funguje to dobře. Song je příhodně zprodukován tak, aby se zbytečně nezastínil její zpěv. Je to takový civilní pop, který, až získá videoklip, nepochybně rozkvete ještě více.

Text - zdroj: musicserver.cz/Marta Šindlauerová