Jdi na obsah Jdi na menu

Billy F Gibbons ze ZZ Top chystá sólové album s názvem Hardware

6. 4. 2021

billy-f-gibbons.jpgBilly F Gibbons (foto - zdroj: facebook.com)

ZZ Top nevydali nový materiál už dlouhých devět let, jejich frontman a kytarista Billy F Gibbons ovšem fanoušky zásobuje velice obstojně. Připravovanou desku „Hardware”, která vyjde na labelu Concord Records 4. června, uvádí klipem k singlu „West Coast Junkie”.

Od roku 2015 vydal Billy F Gibbons dvě vřele přijaté nahrávky v té nejlepší tradici šlapajícího blues rocku s příjemným kořením v podobě latinskoamerických rytmů („Perfectamundo” a „The Big Bad Blues”) a na cestě už je třetí s názvem „Hardware”.

Billy F Gibbons tentokrát odsouvá blues na vedlejší kolej a píseň „West Coast Junkie” vystřihl v duchu šedesátkového surf rocku, včetně typicky rozostřených kytar. Výsledkem je song, který by se mohl stál ideální kulisou k dlouhým jízdám autem po Route 66. Ostatně o putování hlavní postavy, onoho titulního feťáka ze západního pobřeží za svou sošnou dívkou vypráví i přímočarý text.

Skladbu doprovází černobílý videoklip, který zachycuje trojici muzikantů (kromě Gibbonse též bubeníka Matta Soruma a druhého kytaristu Austina Hankse), kterak se v poušti setkávají s trojicí tančících žen, jež jako by právě vylezly z moře na kalifornskou pláž. Co dělají na skalách uprostřed divočiny, očividně netuší ani hudebníci sami.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek