Jdi na obsah Jdi na menu

Björk a Rosalía se v novém klipu mlátí hlava nehlava díky AI

23. 11. 2023

bjork.jpgBjörk (foto - zdroj: consequence.net)

Je to už nějaký ten pátek, co Björk a Rosalía zveřejnily informaci, že chystají společnou píseň. Ta je nyní venku i s videoklipem. Nese název „Oral”.

„Chci se podělit o song, který jsme s Rosalíou nazpívaly společně. Výtěžek z něj půjde na pomoc v boji proti chovu ryb na Islandu. Lidé u fjordu Seyðisfjörður protestovali proti tomu, aby se zde začalo s chovem ryb. Island má největší plochu nedotčené přírody v Evropě. A ještě dnes se zde volně potulují ovce v horách. Takže když islandští a norští podnikatelé začali kupovat rybí farmy ve většině našich fjordů, byl to velký šok. Zpráva se stala hlavním tématem tohoto léta. Nezisková organizace AEGIS ovšem věří, že stále existuje šance na záchranu posledních divokých lososů na severu. Rády bychom tímto vyzvaly podnikatele, aby své farmy stáhli! Rády bychom také pomohly vymyslet a nastavit do islandského právního systému přísné předpisy, které by přírodu ochránily,” zmínila Björk v prohlášení.

Islandská umělkyně skladbu „Oral” napsala a produkovala, další produkci a vokální aranžmá obstarala její španělská kolegyně. Nejde však o úplnou novinku. Píseň vznikla mezi alby „Homogenic” z roku 1997 a „Vespertine” z roku 2001, Björk se však rozhodla jí vdechnout život až letos v březnu. Na doprovodném videu se kromě režisérky Carlotty Guerrero podílela také umělá inteligence. A tak jsou zde obě muzikantky spolu... i proti sobě.

Text - zdroj: musicserver.cz/Kateřina Spacek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář