Jdi na obsah Jdi na menu

Blitz Union natočili klip k údernému singlu s názvem TV

21. 10. 2020

blitz-union.jpgBlitz Union (foto - zdroj: bandzone.cz)

Pražská kapela Blitz Union se po roce od vydání debutového EP „Revolution” hlásí s novým videoklipem k singlu „TV”, který vychází pod německým labelem Dreamstart Music & Management.

„Skladba ironicky pojednává o tom, jaký mají média vliv na lidi, zejména televize, v době kdy se vždy na veřejnosti řeší nějaká situace. Určitá sorta lidí se tak cítí být experty na vše. Jinými slovy, s příchodem dalšího fenoménu se daná osoba pouze překvalifikuje skrz televizi a pokračuje v rozhazování mouder a bití se za svoji pravdu,” říká Mark Blitz, frontman skupiny.

Blitz Union tentokrát vsadili pouze na vlastní songwriting včetně produkce a spojili se s výjimečně talentovaným švédským producentem Dinem Medanhodzicem, který se postaral o post-produkci.

Jan Šorm, jenž stojí za novou produkcí formace, dodává: „Naši prvotinu jsme dělali se sedminásobným držitelem prestižních cen Grammy - Stevem Thompsonem, který nás pozval i do USA, kde EP Revolution finišovalo. Když dostanete takovou příležitost dělat s někým, kdo točil s Metallicou nebo produkoval Korn, jen stěží to lze odmítnout. Nicméně je všem asi jasné, že to představuje obrovskou finanční zátěž, kterou nelze opakovat často. Avšak z USA jsme si odnesli mnoho zkušeností právě i po technické stránce, že jsme si mohli troufnout si to zprodukovat ve vlastní režii a udržet vysoko nastavenou laťku. Oproti původnímu EP jsme měli na produkci více času, nikdo nám do toho tolik nemluvil a mohli jsme opět všichni svobodně a společně tvořit ve vlastním malém studiu. Co se týká post-produkce jako je mix, master - dali jsme se dohromady s Dinem, s nímž jsme si neskutečně sedli a když poslal první mix, byli jsme nadšený jako nikdy předtím a bylo nám hned jasné, že máme stejnou představu o našem zvuku”.