Jdi na obsah Jdi na menu

Bloodywood v novém singlu vzývají k eliminaci sexuálního násilí

25. 2. 2022

bloodywood.jpgBloodywood (foto - zdroj:

Debutové album s názvem „Rakshak” indické metalové formace Bloodywood je konečně venku! A jako třešničku na dortu si kapela připravila videoklip k písni „Dana Dan”.

Skladba je jednou z nejtvrdších na desce, tematicky upozorňuje na velmi vážné téma sexuálního násilí. Bloodywood jsou sociálně angažovaní a ve své tvorbě řeší problémy indické společnosti, jako je boj s chudobou, politická korupce nebo právě sexuálně motivované útoky. V hudbě kapely se mísí typicky orientální prvky, na začátku skladby „Dana Dan” se rozezní jihoindické bubny „Nagada”, pak se ozve ostrý rap Raoula Kerra, který ustoupí dravosti zpěváka Jayanta.

O singlu „Dana Dan” Bloodywood říkají: „Píseň je grafickým komentářem k sexuálním útokům a potřebě je odstranit. Začíná reflexivním, téměř vražedným vztekem, který cítíme, když o těchto zločinech slyšíme, než přejdeme k více rovinatému volání do zbraně. Na konci přijde výzva pro nás všechny, abychom se zamysleli nad rolí, kterou hrajeme při vytváření světa, kde se páchají zvěrstva takového druhu a abychom pracovali na jejich úplném odstranění.”

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz