Jdi na obsah Jdi na menu

Bob Dylan ohlašuje novou desku skladbou I Could Have Told You

3. 2. 2017

bob_dylan_2014.jpgBob Dylan (foto - zdroj: shalomlife.com)

Nevypadá to, že by něco mohlo pětasedmdesátiletého amerického písničkáře Boba Dylana zastavit. Vloni získal jako první muzikant v dějinách Nobelovu cenu za literaturu a na 31. března oznámil vydání další, již osmatřicáté studiové desky.

K možnému zklamání pravověrných fanoušků, čekajících, kdy Dylan konečně vydá album svých vlastních skladeb, bude novinka pokračovat v linii nastolené předcházející dvojicí „Shadows In The Night” a „Fallen Angels”. Tedy, opět se bude jednat o desku coververzí. Bob Dylan tentokrát sahá do tzv. Great American Songbook, tedy kánonu nejvlivnějších písní americké populární hudby a jazzových standardů. Před Dylanem z Great American Songbook vybírali například Willie Nelson, Ringo Starr nebo Rod Stewart.

Nahrávka ponese název „Triplicate” a bude rozprostřena na ploše tří desek. Bude se tedy jednat o Dylanovo první trojalbum. Skladby budou řazeny tematicky do tří uzavřených celků po deseti.

Z desky, kterou opět produkoval Jack Frost neboli Dylan sám, také představil první ukázku. Je jí song „I Could Have Told You” a o podobě alba prozrazuje mnohé. Charakteristická je pro ni pohodová atmosféra a jednoduchá, jazzová instrumentace. Co je však nejdůležitější, Dylan v ní předvádí jeden ze svých nejlepších vokálních výkonů posledních let. Zůstává klasické zabarvení hlasu, vymizely však ostré, chraplavé podtóny a Dylan zpívá poměrně čistě.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek