Jdi na obsah Jdi na menu

Britský zpěvák Patrick Wolf zveřejnil emotivní baladu Enter The Day

21. 11. 2022

patrick-wolf.jpgPatrick Wolf (foto: Kim Jacobsen-To)

Dvacet let po vydání prvotiny „The Patrick Wolf EP” se znovu o slovo hlásí Patrick Wolf. A to rovnou prostřednictvím nové muziky. Před pár dny představil křehkou baladu „Enter The Day”. Ta najde své místo na chystaném EP „The Night Safari”, jehož bychom se měli dočkat příští rok.

Zároveň je to probuzení po téměř desetileté odmlce od vydání akustické bestofky „Sundark And Riverlight”. Čerstvá skladba je vystavěná na křehké klavírní lince. Orchestrace a nástrojové obsazení si vymyslel sám umělec, s produkcí mu vypomohl Brendan Cox. Jde tedy o návrat přesně takového Patricka Wolfa, na kterého jeho fanoušci čekali celou dekádu.

„Kresba krahujce uhlem byla poslední prací, kterou moje matka stihla před svou smrtí dokončit. Když jsem se poprvé vydal na procházku, abych prozkoumal okolí kolem svého nového domova, po mém přestěhování k moři, vznesl se nade mnou právě krahujec. V tichosti z ústí zálivu jsem toho odpoledne šel domů, zasedl rovnou ke svému pianinu a začal psát tuto píseň, která se nakonec stala epilogem k celému vyprávění,” dodává Patrick Wolf.

Jedním z důvodů jeho odloučení z hudebního světa byly právě zdravotní komplikace v blízké rodině. Nyní je Patrick Wolf, doufejme, zpět v plné formě.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář