Jdi na obsah Jdi na menu

Brněnská kapela Alia Tempora natočila video k písni Por Siempre

29. 7. 2021

alia-tempora.jpgAlia Tempora (foto - zdroj: archiv kapely)

Skupina Alia Tempora zveřejnila osvěžující klip k singlu „Por Siempre”. Nádherné přírodní scenérie se staly poutavou kulisou pro duet zpěvačky Markéty Morávkové s Mariem Del Rio Escobedem. Ten je známým mexickým metalovým umělcem, který kromě zpěvu hraje také na kytaru a působí jako lektor na Fermata Music Academy.

Skladbu formace prezentuje ve španělské verzi nejen díky geografickému kontextu, ale také pro dokreslení mexických krás - starobylých staveb a hlubokého moře.

„Po dlouhém a úzkostném období minulého roku se svět pomalu otevírá a my cítíme naději, kterou chceme fanouškům předat spolu s připomínkou toho, jaké to bylo dřív. Proto jsme naše singly ‚Asking’ a ‚Por Siempre’ oživili a doplnili o pozitivní a svěží letní nádech,” uvádějí členové kapely, kteří v Mexiku absolvovali v minulosti nejeden koncert.

„Videoklip k písni ‚Por Siempre’ jsme natáčeli během našeho turné v Mexiku v pyramidovém komplexu Teotihuacan a na diamantové pláži v Acapulcu spolu s naším dlouholetým přítelem Mariem Del Rio Escobedem, který je zároveň autorem španělského překladu textu ‚Por Siempre’ a naším hostujícím členem na cestách,” dodává zpěvačka Markéta Morávková.

Příběh songu vypráví o milostné dvojici, kterou spaluje vášeň, žárlivost, ale také pýcha. Vše směřuje k tragickému konci, jenž se ovšem nekoná, protože milence naplní dva podstatní a neviditelní andělé - čas a trpělivost. Odměnou jim je nalezená harmonie, vnitřní mír a zářná budoucnost.