Jdi na obsah Jdi na menu

Bush se vracejí na výsluní povedeným singlem Bullet Holes

24. 5. 2019

bush.jpgBush (foto - zdroj: rockkmzk.com)

Britští Bush patří k sestavám, jež se v první polovině devadesátých let svezly na vlně grunge. Pokud jste však na tohle jméno od začátku tisíciletí pořádně narazili až při rozvodových tahanicích mezi frontmanem Gavinem Rossdalem a zpěvačkou Gwen Stefani, vězte, že tato epizoda opravdu patří ke smutným highlightům comebacku partičky z Londýna, která se tehdy v roce 2010 vrátila po osmileté pauze.

Aktuálně je tu zbrusu nový singl „Bullet Holes”, vrhající na tápající skupinu větší světlo i díky zařazení na soundtrack momentálního filmového trháku „John Wick 3”. Z písně je cítit, že sestava konečně chytla tu správnou energii a chuť do tvorby. Hned od úvodu skladbou proudí spousta napětí. Vibrující basa, skřípající kytary a Rossdaleův vokál plný zármutku zanechávají dobrý dojem. Rozhodně není náhodou, že se s formací spojil Tyler Bates, jehož rukopis se zde hodně projevuje.

Dvojice Rossdale-Bates spolu nahrála čtyři songy, které by se měly na podzim stát součástí plánovaného osmého alba „The Mind Plays Tricks On You”. Původně přitom Tyler Bates pracoval na dvou rozdílných projektech, z nichž jedním byl i soundtrack právě ke zmíněnému snímku Chada Stahelskiho. „Jakmile Gavin odzpíval refrén, cítil jsem, že píseň bude dokonalým doplňkem k filmu. Tak jsme track poslali Chadovi a bylo to.”

K singlu „Bullet Holes” vznikl také videoklip. Je sice složený jen z prostřihů z filmu samotného a záběrů na hrající kapelu, to ovšem stačí na to, aby bylo vidět, že jsou Bush po letech zase na správné cestě.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Kocáb