Jdi na obsah Jdi na menu

České duo Dva ukazuje v novém videoklipu své hororové Vánoce

28. 12. 2021

dva.jpgDva (foto: Teres Bartůňková)

Amanita Design mají venku novou hru. Jmenuje se „Happy Game” a nese se v lehce hororovém módu. O temně zahalený soundtrack se znovu postarali Dva, ti tak navázali na minulý projekt spojený s hrou „Chuchel”.

„Základní myšlenkou bylo vytvořit specifický zvukový svět nočních můr. Něco jako když spím, z reálného světa slyším mixér a ve snu mi zní jako basové hučení, z něhož se občas vynoří nějaká melodie, protože v reálném světě do zvuku mixéru začnou zrovna odbíjet hodiny a kolemjdoucí pod oknem si pobrukuje ‚Enjoy The Silence’,” přibližuje Jan Kratochvíl. Doprovodný videoklip pak vytvořil Jaromír Plachý, který pracoval i na animacích pro samotnou hru.

Hra i soundtrack se zabývají ukrytými zákoutími a nočními běsy. Hudba se tak posunula k pochmurnějším miniaturám, které vytvářejí lehce mysteriózní labyrint zvuků, samplů a melodických elementů. Taktéž však nechybí pro tuhle dvojku typická práce s vokálními smyčkami a nápěvy, které tentokráte nemají daleko k dětským popěvkům a opakujícím se rýmovačkám. „Let's Play” se tak vnořuje do svého vlastního fantaskního světa.

V příštím roce chystají Dva kromě návratu na koncertní pódia také novou řadovou desku. Zpěvačka Bára Ungerová k tomu dodává: „Zatímco poslední album ‚Nipomo’ by se dalo popsat jako kruh cestování kolem světa, tak symbolem pro novinku bude čtverec stěn domova. V současnosti na tom pracujeme, a kam až se dá z domu dojít, teprve uvidíme. Nekonečno je čtverec bez rohů, říká staré čínské přísloví.”

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek