Jdi na obsah Jdi na menu

Chinaski zvou do kina na svůj dokument baladou Dvě srdce vejpůl

4. 3. 2022

chinaski_foto_tomas-beran.jpgChinaski (foto: Tomáš Beran)

Před koncem minulého roku Chinaski zrekapitulovali svoji kariéru čtyřdiskovým kompletem „Na vlnách Spolu Tělem I duší”, který vyjde zanedlouho i na vinylu. A v květnu do kin zamíří dokument „Každej ví kulový”. Titulním songem snímku se stala píseň „Dvě srdce vejpůl”, k níž skupina natočila doprovodný klip.

Balady byly vždy silnou stránkou Chinaski a hlavně skladatelské dvojice Táborský-Malátný, ke které se nyní připojil klávesista Jan Steinsdörfer. „Skladbu jsme natáčeli během covidu a uzávěr okresů v našich domácích studiích v Praze, Košicích, Černošicích nebo Statenicích. Už tehdy bylo jasné, že ji nahráváme pro film, který teprve vznikal,” prozrazuje Michal Malátný. Mix zvuku dostal na starost Chris Lord-Alge a video natočil Jakub Mahdal. Působí přitom hlavně jako obrazový doplněk, který je příjemný, nikoli dechberoucí. Účel však plní rovněž tím, že prostřednictvím černobílých fotografií vzpomíná také na bývalé členy sestavy.

Dokument o Chinaski vstoupí do kin 26. května. Song „Dvě srdce vejpůl” se pak objeví i na novém albu formace, které vyjde na podzim. Čekání si fanoušci budou moci zkrátit návštěvou některého z letních koncertů, termíny a místa lze nalézt na webu skupiny. Pamětníky pak může zaujmout třeba aktuální rozhovor s Petrem Rajchertem (dnes Hradilem), který kapelu spoluzakládal.

Text - zdroj: musicserver.cz/Milan Menčík