Jdi na obsah Jdi na menu

Členové skupiny Pentatonix jsou šťastní, když ráno popíjejí kávu

25. 2. 2021

pentatonix.jpgPentatonix (foto - zdroj: facebook.com)

Vokální formace Pentatonix se před několika dny přihlásila se svým druhým albem plným originálních písní nazvaným „The Lucky Ones” a do světa jej doprovodila hned dvojicí singlů.

„Coffee In Bed” je skladbou v rychlejším tempu, která míří na (hlavně americká) rádia a nezasvěcení lidé by asi ani nepoznali, že všechny tóny vycházejí pouze z úst a nejsou výsledkem hry na nástroje. Pentatonix se prostě snaží nejen skladatelsky, ale i pěvecky a svými hlasy dokážou imitovat už i elektronické zvuky. Videoklip je, jak je u nich téměř pravidlem, nesmírně jednoduchý. Zachycuje členy kapely popíjející kávu v postelích.

Titulní píseň z nové desky není de facto singlem a ani ji nedoprovází klip. Jedná se o vystoupení pro show Jimmyho Kimmela. Jenže v současné době se spousta podobných performancí předtáčí a hudebníci se předhánějí v tom, kdo představí něco záživnějšího než obyčejné živé předvedení své tvorby. „The Lucky Ones” tak skupina sice vystřihla pěvecky živě, ale dočkáme se mnoha prostřihů na jednotlivé členy kapely, kteří tento retrospektivní song procítěně zpívají. Někdy je v jednoduchosti krása a tohle je přesně ten případ.

Text - zdroj: musicserver.cz/Honza Balušek