Jdi na obsah Jdi na menu

Coldplay vzdali poctu fanouškům v klipu k songu Humankind

21. 8. 2022

coldplay-2017.jpgColdplay (foto - zdroj: Parlophone)

Červencové video „Biutyful” bylo pokračováním klipové série, kterou Coldplay doplňují obrazovou část k zatím poslednímu albu „Music Of The Spheres”. Dalším střípkem do této pestré mozaiky je snímek „Humankind”, jenž má být zároveň poděkováním jejich fanouškům.

Loutkové „Biutyful” (můžete si ho připomenout dole) vyprávělo příběh s happy endem. „Humankind” je oproti tomu spíše klasickým koncertním záznamem, který zachycuje atmosféru současných vystoupení této londýnské kapely. O režii se postarala dvojice Stevie Rae Gibbs a James Marcus Haney a při práci využila i záběry z dronů. Výsledek názorně ukazuje, že je toto turné po vizuální stránce maximálně dotažené, včetně pyrotechnických efektů a blikajících náramků. Euforie z toho doslova prýští.

Z evropské části šňůry k desce „Music Of The Spheres” chybí už jen pár londýnských zastávek a dva večery v Glasgow. V září se pak Coldplay vypraví do Jižní Ameriky, kde absolvují hned několik vystoupení včetně festivalu Rock in Rio nebo závěrečné řady čítající rovnou desítku koncertů v Buenos Aires. Právě tam 8. listopadu letošní část turné skončí. Chris Martin & spol. by měli pokračovat i příští rok, vedle přeložených koncertů v Los Angeles se spekuluje také o dalších štacích v Evropě.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář