Jdi na obsah Jdi na menu

Coldplay zveřejnili krásné video k písni A Head Full Of Dreams

21. 8. 2016

coldplay-2016.jpgColdplay (foto: Julia Kennedy)

Od vydání aktuálního alba britských Coldplay „A Head Full Of Dreams” uběhlo zhruba devět měsíců a už tu máme z desky v pořadí čtvrtý singl.

Je všeobecně známo, že kapela si dává s doprovodným vizuálem opravdu záležet a má kolem sebe i tým lidí, který velmi často přijde s něčím hodně originálním. Po skvostném klipu k písni „Up & Up” sází sice na jednoduchost, přesto dosahují téměř maximálního efektu.

Video k titulní skladbě „A Head Full Of Dreams” Coldplay stihli natočit během nedávné koncertní zastávky v Mexiku a je rozděleno do dvou částí. Americký režisér a fotograf James Marcus Haney se v té první soustředil na obyčejný život mexické metropole, kamerou tak sledoval lidi, v mnoha případech je i nevědomky natáčel a následně i jejich reakce, když zjistili, že se po ulicích na kolech prohání členové kapely.

Druhá část klipu nás zavede na tamější koncert, z kterého James vykousal mnoho emotivních okamžiků. To se v nejbližší době určitě ukáže jako strategické, neboť v prosinci Coldplay čeká turné po Austrálii a v následujících dnech taktéž odkryjí koncertní plány pro příští rok. Možná se v Praze konečně také dočkáme?

Text - zdroj: musicserver.cz/Jaromír Koc