Jdi na obsah Jdi na menu

Dave Gahan nahrál cover skladby Chains od kapely The Raveonettes

2. 2. 2023

014---depeche-mode.jpgDave Gahan (foto: Angelika Špicarová)

Frontman skupiny Depeche Mode Dave Gahan spojil síly s hudebníkem Kurtem Uenalem a společně vytvořili cover písně „Chains” od rockových The Raveonettes. Kurt Uenala se v minulosti podílel na několika remixech právě pro Depeche Mode, ale je znám třeba i pro svou spolupráci s Mobym.

„Byl jsem prostě šťastný, že jsem byl požádán, abych udělal cover a přišel s nějakým zvratem ohledně tragických postav v té skladbě. Nová verze je trochu psychedelická a trochu rock'n'rollová,” svěřil se s nadšením Dave Gahan.

Stejnou radost projevili i samotní The Raveonettes, kteří se slavnou elektronickou formací dříve koncertovali. „Je nám ctí, že legenda jako Dave Gahan interpretuje jednu z našich písní. Znamená to pro nás celý svět. S Depeche Mode jsme absolvovali několik turné. Máme je rádi a zbožňujeme je,” dodalo dánské duo. Coververze se objeví na EP předělávek „Rip It Off”, které bude obsahovat příspěvky různých hudebníků v podobě coverů skladeb z debutového EP kapely „Whip It On” z roku 2002.

Už během pár prvních vteřin je z nové předělávky silně cítit Gahanův a Uenalův rukopis. Mísí se zde nádech industriálu s potemnělým zpěvem. A právě tím se liší od původního songu, který zní energičtěji. Rozdíl mezi oběma verzemi můžete porovnat níže.

Text - zdroj: musicserver.cz/Kateřina Spacek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář