Jdi na obsah Jdi na menu

Dave Grohl zapojil do nového videoklipu Foo Fighters i své dcery

28. 8. 2017

foo-fighters-2016.jpgFoo Fighters (foto - zdroj: Live Nation)

Foo Fighters se chystají vydat velmi očekávané deváté studiové album „Concrete And Gold”. Před několika dny představili druhý singl „The Sky Is A Neighborhood”, který mohou fanoušci znát z letního turné skupiny. Skladba je opatřena i videoklipem, jenž opět zrežíroval sám Dave Grohl. Do natáčení zapojil také obě své dcery.

Celý vizuál je stylizován do téměř pohádkové atmosféry. Kromě hrající kapely se v něm objevují ještě dvě postavy, kterými jsou dcery Violet a Harper, čtoucí text písně ze staré knihy. Děj se odehrává v útulném přístřeší uprostřed lesa, na jehož střeše Foo Fighters hrají. A s gradujícím songem se mění i nálada obou dívek, které prvně poskakují do rytmu v malé místnosti, což se postupem času mění ve zlost, když kvůli hluku nemohou usnout.

Skladba jinak baví především hymnickým refrénem se sborovým zpěvem, na němž se poprvé výrazněji podepisuje práce Grega Kurstina. Grohl ve verších opět pořádně protáhne hlasivky, celkově se však jedná o typickou rock'n'rollovou pecku ve stylu Foos, založenou na jednoduchých bicích a klávesách. „The Sky Is A Neighborhood” je po „Run” druhým singlem nové desky. Kromě nich na koncertech zazněly i „La Dee Da”, „Dirty Water”, „Sunday Rain” a „Arrows”. Album „Concrete And Gold” spatří světlo světa 15. září a bude následovníkem dokumentárním projektem doprovázené desky „Sonic Highways” z roku 2014, na které Foo Fighters mapovali historii americké hudby v osmi různých městech.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Kocáb