Jdi na obsah Jdi na menu

Dave Lombardo nahrál sólovou desku, která bude jen o bicích

10. 3. 2023

dave-lombardo.jpgDave Lombardo (f)

Dave Lombardo neposedí chvíli v klidu. Kromě aktuálních angažmá v Testament či Dead Cross má čerstvě venku debut manželského projektu Venamoris a do toho se za dva měsíce dočkáme i ryze sólového alba. „Rites of Percussion” vyjde 5. května na značce Ipecac Recordings jeho dobrého kamaráda Mikea Pattona.

A byl to prý právě Mike Patton, kdo na ideu sólového počinu někdejšího bicmena Slayer navedl, a to prý už na konci devadesátých let. „Tehdy mi pustil album ‚Top Percussion’ Tito Puenteho. Věděl jsem, o koho jde, ale byl jsem trochu v šoku z toho, jak široký hudební záběr Mike má a že se obklopuje podobně smýšlejícími muzikanty. To mě inspirovalo. Měl jsem v zásobě nápady, které jsem za ty roky zaznamenával na kazety, ale Patton mě přesvědčoval, že musím nahrát bubenickou desku. Jen bylo potřeba najít čas.”

Ten nadešel během koronavirové pandemie, kdy muzikanti nemohli koncertovat. Dave Lombardo o nahrávání bubenicky orientovaného sólového alba hovoří jako o jednom z největších zážitků svého života. Nejspíš i proto, že se chopil všemožných perkusních nástrojů, včetně tympánů, kong bong, cajónů a řady dalších, které lze považovat za exotické. Zajímavé je i to, že o smíchání nahrávky se postaral Lombardův syn David.

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář