Jdi na obsah Jdi na menu

Deadland Ritual uhranou příznivce rocku hvězdnou sestavou

15. 12. 2018

deadland-ritual.jpgDeadland Ritual (foto: Jonas Akerlund)

Zatímco Ozzy Osbourne se epicky loučí se sólovou kariérou, jeho kolega z Black Sabbath Geezer Butler další hudební etapu rozjíždět začíná. Nový projekt Deadland Ritual nelze označit jinak než jako více než zajímavou superskupinu s velkým potenciálem. Kromě basáka heavy metalové legendy zde působí zpěvák Apocalypticy Franky Perez, věhlasný bubeník Matt Sorum a kytarista Billyho Idola Steve Stevens.

Kapela je teprve na startu a prý velmi dlouho trvalo, než hvězdný basák na spojení kývl. Nakonec ho přesvědčila vize a zvuk nové formace i pocit začínat znovu od začátku. Kromě účastí na festivalech Download (Velká Británie) a Hellfest (Francie) plánují společně tvořit písně, ze kterých by v budoucnu mohlo vzejít i plnohodnotné album. První vypuštěná skladba „Down In Flames” má dostatečně jasně naznačit, kam se Deadland Ritual budou dále ubírat.

A song je velkým příslibem, že by mohlo jít o hodně povedenou spolupráci. Zvukově precizní nahrávku zdobí fungující rytmika Butlera a Soruma, kteří společně vytvářejí hutný základ pro hard rockový vokál Frankyho Pereze, jenž se již osvědčil ve službách finských cellistů. V komorním, ale režijně dobře sestříhaném videoklipu si jednotlivé členy můžeme blíže prohlédnout.

Za produkcí nahrávky „Down In Flames” stojí renomovaný producent Greg Fidelman, který se podílel na deskách Slipknot, Metallicy, Slayer nebo System Of A Down.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Hricko