Jdi na obsah Jdi na menu

Deftones natočili videoklip se slavným hororovým tvůrcem

29. 4. 2021

deftones.jpgDeftones (foto - zdroj: inmusicfestival.com)

Půl roku od vydání deváté studiové desky s názvem „Ohms” se Deftones pochlubili klipem ke skladbě „Ceremony”. S americkou formací na něm spolupracoval australský režisér Leigh Whannell.

Leigh Whannell je podepsán pod loňským úspěšným hororem „Neviditelný” a neméně povedeným snímkem „Upgrade” z roku 2018. V minulosti se scenáristicky podílel na sériích „Saw” a „Insidious”.

Spolupráce Deftones a čtyřiačtyřicetiletého filmaře se urodila přes Twitter, když se Leigh Whannell vyznal z obdivu ke kapele. „Fanouškem Deftones jsem přes dvacet let. Vždy jsem obdivoval oddanost, kterou věnovali všem aspektům svého umění - od hudebních videí přes obaly alb až po tajemné texty. Dostat šanci stát se součástí jejich tvorby je pro mě splněným snem.”

Frontman skupiny Chino Moreno dodává: „Když Leigh tweetoval, že je naším velkým příznivcem, okamžitě jsme věděli, že by bylo skvělé, kdyby dostal šanci se na něčem podílet. Jsme také jeho fanoušky, takže dávalo smysl, abychom udělali něco společně. V jeden den si napíšeme na Twitteru a další den začínáme makat na klipu. Tento způsob spolupráce máme nejradši - společnou, organickou a v tomto případě i rychlou.”

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz