Jdi na obsah Jdi na menu

Depeche Mode představili znepokojivý singl Where's The Revolution

4. 2. 2017

005---depeche-mode.jpgDepeche Mode (foto: Angelika Špicarová)

Nad novým albem Depeche Mode se zjevně stahují mračna společenské melancholie. Britská elektronická legenda v čele s Davem Gahanem přichází po čtyřech letech s novou hudbou, a to se singlem „Where's The Revolution”. A jak je z něj poznat, ani jim není současný chaos zmítající společností lhostejný.

Směsice prudkých bicích a synthů koresponduje s rozbouřenou světovou scénou posledních měsíců. „Kde je ta revoluce,” táže se kapela v urgentností nabitém refrénu, evokujícím texty světem znervózněných Muse. Dave Gahan se dožaduje vysvětlení od patriotických závisláků a zároveň apeluje na veřejnost, aby se nenechala nadále krmit lžemi.

Gahan přiznal v rozhovoru pro magazín Rolling Stone, že je čím dál tím více znepokojen chodem naší planety. Zejména od té doby, co se jeho dcera rozplakala po amerických prezidentských volbách.

Skladba je první ochutnávkou ze čtrnáctého studiového alba „Spirit”, které vyjde 17. března. Depeche Mode také vyrazí na turné, během něhož vystoupí 24. května i v pražské Eden Aréně.

Text - zdroj: musicserver.cz/Karolína Stránská