Jdi na obsah Jdi na menu

Depeche Mode se loučí ve videoklipu k songu Before We Drown

31. 1. 2024

005---depeche-mode.jpgDepeche Mode (foto: Angelika Špicarová)

Zhruba před týdnem, přesně 22. ledna, začalo čtvrté a finální dějství turné, na kterém Depeche Mode podporují skvělou desku „Memento Mori”. Kromě vinylových singlů ji znovu připomíná čerstvě uvedené video k písni „Before We Drown”.

Při návratu do londýnské O2 Areny 27. ledna došlo na nečekané změny v setlistu. Kromě „Before We Drown” se v něm nově objevily „Behind The Wheel” a krásné sólo Martina Gorea „Somebody”. Premiéru si během této show taktéž odbyl i nejnovější klip.

Ten vznikl tradičně pod režijní taktovkou Antona Corbijna. Pro mnohé může být zklamáním, že se v něm nezjevuje sama kapela (stejně tomu bylo třeba v případě „My Favourite Stranger”) a snímek je spíše koncertní projekcí k tomuto tracku.

Jedná se o velmi minimalistickou sekvenci černobílých obrazců, jež budují naléhavou atmosféru. Hlavní hrdina vstupuje do rozbouřeného moře a nechá se jím unášet. Diváci mohou intenzivně vnímat symboliku odcházení, loučení se životem, ostatně podobně se to má i s celým albem.

Mezi prvními reakcemi fanoušků na videoklip k písni „Before We Drown” se často opakují domněnky, že po šňůře, jež skončí 8. dubna v Kolíně nad Rýnem, se kapitola s názvem Depeche Mode definitivně uzavře. Nikdo však zatím nic oficiálně nepotvrdil.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář