Jdi na obsah Jdi na menu

Dezertér v podání Petra Bendeho a Báry Štěpánové je mile lidovkový

14. 3. 2023

petr-bende.jpgPetr Bende (foto: Angelika Špicarová)

Na konci loňského roku odjel Petr Bende tradičně úspěšné vánoční turné. Pokaždé si zve neobvyklého hosta a naposledy padla volba na herečku Báru Štěpánovou, s níž právě loni natočil povedený duet „Tisíce cest”. Teď momentálně prezentují další společnou píseň.

Jmenuje se „Dezertér” a Bendeho fanoušci ji mohou znát ze zmíněné sváteční šňůry. Nejde o Petrův autorský song, složil ho Miloš Dvořáček, proslavil pak Dvořáčkův kolega Wabi Daněk. O text se postaral Dušan Vančura, takže skladba se uplatnila i na dvojalbu „Láska tvá”, které před koncem roku 2022 natočila a vydala Vančurova bývalá skupina Antikvartet.

„Tuhle písničku znám dlouho. Vzhledem k tomu, že není úplně holčičí, sama jsem ji nikdy nezpívala. Zpívali jsme ji občas s Františkem Černým z kapely Čechomor. Když mi Petr nabídl hostování na svém vánočním turné, zkusila jsem, zda by si ji se mnou nezazpíval - tedy pokud by se mu líbila - a klaplo to. Měla jsem z toho obrovskou radost. A já se radovat umím,” říká Bára Štěpánová.

Solidní videoklip natočil Mejla Basel, střídají se v něm záběry z koncertu v brněnském Sono Centru se speciálními prostřihy na oba protagonisty. Skladba jako taková má nádech lidovky, je melodická a příjemně se poslouchá i v tomto podání.

„Beru tuhle píseň s klipem jako takové uzavření po našem úspěšném turné, které se opravdu povedlo. Podtextem je pak příběh o lásce, válce a odloučení, protože téma války je kolem nás bohužel stále aktuální,” vysvětluje zpěvák.

Text - zdroj: musicserver.cz/Milan Menčík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář