Jdi na obsah Jdi na menu

Dream Theater lákají na nové album skvělou kompozicí The Alien

18. 8. 2021

024---dream-theater.jpgDream Theater (foto: Angelika Špicarová)

Americká progmetalová kapela Dream Theater chystá novou desku. V pořadí patnáctá studiová nahrávka pojmenovaná „A View from the Top of the World” vyjde 22. října.

Dream Theater mají za sebou stovky vystoupení, 15 milionů prodaných nosičů, dvě nominace na Grammy a téměř čtyři desítky let společného hraní. Ani po tom všem ale nesundávají nohu z plynu. James LaBrie (zpěv), John Petrucci (kytara), Jordan Rudess (klávesy), John Myung (basa) a Mike Mangini (bicí) nadále prozkoumávají nedobytá území s nehasnoucím vzrušením.

„Prostě rádi hrajeme na své nástroje. To nás nikdy neopustí. Zbožňuju, když mám prostor pro kreativitu, psaní nové hudby a cvičení. Máme to štěstí už mnoho let, ale nebereme to jako samozřejmost. Stále je naší prioritou nezklamat fanoušky, takže do všeho jdeme s maximálním nasazením,” říká John Petrucci. „Ke každému dalšímu albu přistupujeme, jako by bylo naše první,“ dodává James LaBrie. „Máme za sebou skvělou jízdu, ale nezpomalujeme.”

Deska „A View from the Top of the World” bude obsahovat sedm skladeb a půjde o druhou studiovou nahrávku Dream Theater u labelu InsideOutMusic/Sony Music.

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz