Jdi na obsah Jdi na menu

Dream Theater uvádějí nové album desetiminutovými Nočními běsy

14. 10. 2024

016---dream-theater.jpgJames LaBrie (foto: Angelika Špicarová)

Dream Theater ohlašují vydání nového alba, které stvrdí jejich znovushledání s bubeníkem Mikem Portnoyem. Bude se jmenovat „Parasomnia” a spatří světlo světa 7. února příštího roku na značce InsideOut Music. Čerstvou informaci doprovází videoklip, pro nějž z osmi skladeb kapela vybrala třetí nejdelší, desetiminutovou „Night Terror”.

Na produkci desky už tradičně dozoroval kytarista John Petrucci, o smíchání zvuku se postaral renomovaný Andy Sneap. Obal má na svědomí osvědčený spolupracovník Hugh Syme.

A nejen podle titulu alba samotného, ale i podle názvů jednotlivých skladeb jako „Dead Asleep”, „Midnight Messiah” nebo „Are We Dreaming?” se zdá být kolekce tematická, zabývající se spánkovými poruchami a jinými obtížemi.

Hudebně dle navrátilce Portnoye novinka navazuje tam, kde formace skončila s poslední společnou nahrávkou „Black Clouds & Silver Linings” v roce 2009. „Když nás pět pracuje společně, skládáme v určitém stylu. A když si poslechnete naše desky vydané v rozmezí let 1999-2009, je to znát. Myslím, že si tak snadno můžete udělat představu o tom, co vás na novém albu čeká,” říká Mike Portnoy.

Už 2. listopadu skupina Dream Theater vystoupí v pražské sportovní hale Fortuna.

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář